Marike
Berkhuysen (1965)

“Als ik terugkijk loopt een passie voor didactisch denken, analyseren en herkennen van patronen, iets helder maken, en vooral het geven van trainingen als rode draad door alles heen. Mijn ervaringen als juf, wetenschapper en moeder komen nu samen.”

“Life itself is movement” is één van de stellingen in mijn proefschrift over bewegingsprogramma’s in de hartrevalidatie. Ik ben opgeleid en werkzaam geweest als docente lichamelijke opvoeding en als bewegingswetenschapper, en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het ontwikkelen van diverse lesprogramma’s, het zelf geven van lessen en trainingen en de inhoud vooral ook toetsen op de praktische waarde, deed en doe ik altijd met veel integriteit en enthousiasme.

In 1996 verhuisden mijn ex-partner en ik naar Atlanta, USA waar onze 3 dochters zijn geboren. Daar kwam ik in aanraking met Love and Logic. De visie over mens-zijn en grondslag voor de omgang tussen ouder en kind sprak mij enorm aan. In 2005 werd ik gecertificeerd facilitator en ben ik begonnen met het geven van trainingen aan ouders. Terug in Nederland in 2007, heb ik mij verder verdiept in de psychologie van het menselijk bewegen en de ordening & zuiverheid van de communicatie tussen mensen.

Daarbij richtte ik me verder op de ouder – kind relatie, omdat de omgang met je kind (ik noem het wel de werkvloer van het ouderschap) een zeer dankbaar oefenterrein is om je zelf beter te leren kennen en te blijven evolueren naar de meest vitale en ‘beste’ versie van jezelf.

Alle kinderen varen daar wel bij! Het blijft voor ouders altijd een hamvraag hoe je in zuiverheid jouw kind de nodige uiterlijke en innerlijke bewegingsruimte geeft en toch ook grenzen stelt, daarbij vooral jouw grenzen als ouder goed bewaakt en dit allemaal zonder dat er negatieve energie aan te pas komt!? Ik heb er een mens-gericht curriculum voor ontworpen en in begin 2014 heb ik NUopvoeden opgericht. Anno 2020 benoem ik het anders en begeleid ik ouders bij het ontdekken van een passende ‘Koers in Ouderschap’.

Mijn fascinatie voor bewegen is er nog steeds; een verbindende omgang, met grenzen voor veiligheid en respect is essentieel voor kinderen én ouders om "vrijheid in bewegen" te ervaren. Life itself is movement!

Beroepsvereniging
Marike Berkhuysen is aangesloten bij beroepsvereniging Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en geregistreerd psychosociaal zorgverlener.
Lees meer hierover op de contact pagina.