Marike
Berkhuysen (1965)

“Als ik terugkijk loopt een passie voor didactisch denken, analyseren en herkennen van patronen, iets helder maken, en vooral het geven van trainingen als rode draad door alles heen. Mijn ervaringen als juf, wetenschapper en moeder komen nu samen.”

"Life itself is movement" is één van de stellingen in mijn proefschrift over bewegingsprogramma’s in de hartrevalidatie. Ik ben opgeleid als docente lichamelijke opvoeding en als bewegingswetenschapper, en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het ontwikkelen van diverse lesprogramma’s, het zelf geven van lessen en trainingen en de inhoud ook toetsen op de praktische waarde, deed en doe ik altijd met veel integriteit en enthousiasme.

In 1996 verhuisden mijn ex-partner en ik naar Atlanta, USA waar onze 3 dochters zijn geboren. Daar kwam ik in aanraking met Love and Logic. De visie over mens-zijn en grondslag voor de omgang tussen ouder en kind sprak mij enorm aan. In 2005 werd ik gecertificeerd facilitator en ben ik begonnen met het geven van trainingen aan ouders. Terug in Nederland in 2007, heb ik mij verder verdiept in vragen als: Hoe kun je kinderen zoveel mogelijk uiterlijke en innerlijke bewegingsruimte geven en toch ook grenzen stellen, daarbij vooral jouw grenzen als ouder goed bewaken en dit allemaal zonder dat er negatieve energie aan te pas komt? Puzzelstukjes vielen in elkaar en begin 2014 heb ik NUopvoeden opgericht.

Mijn fascinatie voor bewegen is er nog steeds; een verbindende communicatie, met grenzen voor veiligheid en respect is essentieel voor kinderen én ouders om "vrijheid in bewegen"’ te ervaren. Life itself is movement!

Beroepsvereniging
Marike Berkhuysen is aangesloten bij beroepsvereniging Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en geregistreerd psychosociaal zorgverlener.
Lees meer hierover op de contact pagina.